Ekipa iz Kastela

WON klub je osnovan 2002.g. u svrhu promoviranja windsurfinga u Kastelaima.

O windsurfingu....

U kaštelima uglavnom puše zimi Jugo i Bura a ljeti Maestral.

Jugo i Bura zimi ponekad pusu s olujnim i orkanskim udarima koji nas ipak nikad nisu omeli da idemo surfati, naprotiv to je poslastica za hrabre znalce željne adrenalina. Kako takvi uvjeti na moru zahtijevaju windsurfing opremu drugaćiju od ljetne te zimska neopren odijela i godine staža u surfu samo nekolicina jedri konstentno na takvim uvijetima. Veliki valovi ,zima , na izmaku snaga boris se sam sa prirodnim cudima daleko od kopna i bilokakvog spasa prepusten sam sebi.

Sve u svemu windsurfing je jedinstven osjećaj , ponekad promislim kad me neko pita kako je to , neznam s čime bi usporedio ...ne postoji ništa slično što izaziva takvu kombinaciju emocija, od sreče , blagostanja, euforije ,adrenalina, pomalo neizvjesnosti, straha,iscrpljenosti, te konačno onoga najvrjednijega i najjačega osječaja... slobode.

 •  

  Ljetni maestrali daju windsurfingu neku drugu dimenziju idealno dođu kao osvježenje nakon podnevne vručine .Nema vise neopren odjela kao zimi, kapa kaciga pa i rukavica. Sve je puno jednostavnije. Spojis jedro i dasku i skocis u more i več si na po kanala a onda lagano jibe (okret) prema svojoj plazi uz smjesak na licu. Nema puno borbe sa mračnim silama , slomljenih jarbola i dasaka te vratolomnih skokova al taj slatki osjecaj slobode, ispunjenosti i blazenstva ne izostaje.

  WON (Windsurfing organizacija Nehaj) udruga jedrličara na dasci.

   

   

   

Vacation kastela

Jusi 100m from local beach

Close to windsurfing spot nehaj 2 (N2)

Apartments kastela

contact

Poparićeva ulica 6

Kastel Stafilic

Dalmatia , Croatia

apartmani7kastela@gmail.com